El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha visitat les noves instal·lacions de l'Agència Tributària de Catalunya que s'ha traslladat a la Zona Franca de Barcelona per tal de donar resposta al creixement de la dimensió de l'organisme.

Acompanyat pel secretari general d'Hisenda, Lluís Salvadó, el vicepresident ha anunciat que l'agència obrirà 11 noves oficines arreu de Catalunya, en règim de lloguer. 

En principi, haurien d'estar en funcionament el primer semestre del 2017. No obstant, la primera s'obrirà a finals d'aquest mateix any a la zona del Besòs. D'aquesta manera, les oficines pròpies de l'ATC, passaran de les 4 actuals que hi ha a les quatre capitals de demarcació a un total de 15.  

L'objectiu és que tots els catalans tinguin una seu a una distància raonable del seu domicili, per això, els contribuents també podran fer tràmits tributaris a les 142 oficines de la Xarxa Tributs que hi haurà repartides per arreu de territori i que depenen també de les diputacions. 

"El que volem és preparar l’agència per fer totes les funcions", ha clamat Junqueras. En aquest sentit, assegura que no es tracta de guanyar un contribuent o no, sinó de "posar el fonaments pel reptes de futur".

Personal

Oriol Junqueras ha anunciat també que avui s'ha obert el concurs públic per proveir 40 places dels cos tècnic de gestors tributaris. D'aquest total, 20 són de lliure accés i les 20 restants de promoció interna per a treballadors de l'ATC amb una antiguitat mínima de dos anys. Està previst que tot el tràmit finalitzi durant el primer trimestre del 2017. 

A aquest procés, s'hi ha d'afegir el que ja està obert per incorporar 20 inspectors fiscals nous, a més de 29 interins de personal laboral que, segons ha explicat el conseller, s'aniran incorporant ja.

A data d'avui, per assumir les competències que actualment té atribuïdes, tant la recaptació executiva com la liquidació dels impostos cedits, l'agència ha de passar dels 350 treballadors actuals, a 850 l'any 2017.