El vicepresident en funcions, Oriol Junqueras, ha demanat delegar el vot en Marta Rovira de cara al ple d'investidura d'aquest dimarts. El cap de llista d'ERC ha fet la petició aquest matí, tot mentre encara no se sap si el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, li permetrà assistir al ple de manera presencial.

La Mesa del Parlament ara ha d'estudiar la petició de Junqueras i del número dos de JuntsxCat, Jordi Sànchez, que també ha demanat la delegació del seu vot en la sessió plenària de demà.

El moviment de Junqueras s'emmarca en l'intent dels independentistes de garantir-se la majoria de 68 escons necessaris perquè el president en funcions, Carles Puigdemont, sigui reelegit en primera votació a la Cambra catalana.

Segona vegada

El vicepresident en funcions ja va delegar el seu vot en el ple de constitució del Parlament. Va ser la diputada i secretària general d'ERC, Marta Rovira, qui va votar en nom seu. Junqueras havia demanat aleshores al jutge Llarena sortir de la presó per a participar en el ple, però el jutge ho va rebutjar i el va instar a delegar el seu vot.