El president d'ERC, Oriol Junqueras, començarà les classes a la Universitat de Manresa el proper 2 de juny. Malgrat el confinament, Junqueras impartirà una sessió formativa sobre 'Valors clàssics per a temps difícil', a la que es podrà accedir virtualment. La sessió serà d'una hora de durada i té un preu de 25 euros. 

El dirigent republicà va començar a fer de professor en aquesta universitat del Bages poc abans del confinament, a través de l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari, que deixa sortir de la presó per anar a treballar. L'arribada de la pandèmia del coronavirus i el tancament físic del centre, però, va impedir que Junqueras pogués seguir amb aquesta tasca.

Ara, un cop passada la fase més dura del confinament, Junqueras podrà reprendre l'activitat. Ho farà des d'un centre de treball temporal, després que no pogués anar al Monestir de Poblet perquè l'arxiu encara està tancat, malgrat que la junta de tractament havia autoritzat que preparés les classes des d'allà.

El proper dimarts dia 2 podrà tornar a les aules, encara que sigui de manera virtual, després d'haver-les deixat en començar la carrera política.

El curs que impartirà Junqueras vol "posar en valor el llegat sobre els pensadors clàssics" i "convidar a extreure lliçons per aplicar-les a la situació actual", en mig de la crisi sanitària, econòmica i social provocada pel coronavirus, segons informa la mateixa universitat. La data límit per inscriure's al curs és el 31 de maig.