Juli Fernández, farmacèutic i exalcalde de Sabadell, ha assumit aquest dimarts la cartera de Territori de la Generalitat i s'ha compromès a "treballar per a la gent del país". Així ho ha afirmat durant l'acte de traspàs de funcions juntament amb l'exvicepresident i exconseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró. Fernández relleva Puigneró, cessat del seu càrrec el 29 de setembre passat, posant-se al capdavant de Territori, mentre que les competències de Polítiques Digitals han passat a mans de la Conselleria de Presidència, liderada per Laura Vilagrà. El traspàs s'ha dut a terme al despatx del conseller, a la seu de la Conselleria de Territori.

Puigneró, després de saludar al nou conseller, li ha fet entrega d'una tauleta amb els principals projectes del Departament i d'una maqueta d'un tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Durant l'entrega, l'exvicepresident de la Generalitat ha desitjat que la companyia ferroviària "pugui ben aviat operar sobre Rodalies". A més a més, ha obsequiat el seu substitut amb el seu últim llibre, 'El 5è poder'. Per la seva part, Fernández ha aprofitat l'ocasió per recordar que ambdós són fills del Vallès: Sabadell i Sant Cugat, dues ciutats connectades per la xarxa dels FGC. També ha agraït a Puigneró "la feina i el traspàs" i la tasca duta a terme per l'equip sortint del Departament. En acabar l'entrega, ambdós han mantingut una trobada al despatx del conseller.

Juli Fernandez Jordi Puigneró / Foto: ACN
Juli Fernández i Jordi Puigneró durant el traspàs de cartera. Foto: ACN

Un farmacèutic al capdavant de Territori

Fernández, que juntament amb la resta de nous consellers del Govern ha pres possessió del càrrec aquest dimarts en un acte celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, és Llicenciat en Farmàcia i màster en màrqueting farmacèutic (EADA). Actualment, és diputat d'Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya i, des del 2018 al 2021, ha estat delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona. Durant dos anys, del 2015 al 2017, va ser alcalde de Sabadell i posteriorment tinent d'alcalde. En una etapa anterior, havia estat director general de Joventut de la Generalitat, director de Turisme Juvenil de Catalunya (2007 - 2009) i de l'Agència Catalana de la Joventut (2009 - 2011). La seva trajectòria política arrenca l'any 2000, quan comença a militar a les joventuts d'ERC i a ERC. A més a més, fora de l'administració pública, ha treballat en el sector farmacèutic, en companyies relacionades amb la gestió d'oficines de farmàcia. La seva darrera responsabilitat en aquest entorn va ser com a cap de compres a Ecoceutics, la xarxa nacional de farmàcies independents d'Espanya.