El primer president de la Generalitat en actiu que es veu sotmès a judici, Quim Torra, ho fa sense cap membre del seu govern dins de la sala. Tant els membres de l'executiu com el president del Parlament, Roger Torrent, s'han quedat a les portes del tribunal després d'acompanyar Torra al judici per desobediència per no retirar els llaços grocs del Palau de la Generalitat a la campanya del 28-A. No hi havia espai reservat dins la sala perquè segueixin el judici, atès que, segons s'ha argumentat, és massa petita.

De fet, el president del tribunal, Jesús María Barrientos, ja ha deixat clar que no pensa fer concessions a Torra per la seva condició de primera autoritat de Catalunya. Barrientos es dirigeix al president com a senyor Torra, la qual cosa ha provocat una protesta del seu advocat, Gonzalo Boye, que ha reclamat que se'l tracti "amb els honors corresponents a la dignitat del càrrec".

El tribunal ha reservat quatre cadires de la sala als acompanyants del president i quatre per als d'acusació particular. El vicepresident primer de la Parlament, Josep Costa, és l'únic representant polític present a la sala. A Costa li ha cedit el lloc un amic de la família. La resta de seients els ocupen l'esposa del president, Carola, i el segon fill de la parella, Guillem, a més d'un membre de l'Oficina del President.

La distribució d'espai que s'ha fixat dins la sala segueix, segons fonts del tribunal, el mateix criteri que es va aplicar durant el judici del 9-N contra el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i els consellers Irene Rigau i Francesc Homs, que van ser jutjats per la consulta de l'any 2014.

En canvi és un plantejament diferent al que es va seguir amb el judici pel referèndum de l'1-O al Tribunal Suprem. Allà, la sala presidida per Manuel Marchena va reservar les primeres files a representants del Govern, i a membres del Parlament i del Congrés. La resta es va distribuir entre premsa i familiars -dos per cada acusat-. Les darreres fileres les ocupava el pública.

Al TSJC s'ha argumentat que no s'ha pogut fer aquesta disposició perquè no hi havia prou espai a la sala, que és més petita que la del Suprem i, a banda dels seients reservats als acompanyats i a la premsa, deixa la resta de cadires lliures per al públic que vulgui assistir a la sessió.

Fonts dels grups parlamentaris asseguren que s'ha demanat que se'ls cedeixi alguns seients per poder estar presents, des del tribunal se subratlla que qualsevol persona que vulgui ser a la sala ho pot fer com a públic.