"La JEC no és un òrgan jeràrquic superior al president de la Generalitat". Així ha donat valor Quim Torra al seu càrrec i superioritat respecte la Junta Electoral Central en unes eleccions que no afectaven la Generalitat de Catalunya perquè corresponien a l'elecció del Congrés dels Diputats.

Torra ha admès que va desobeir, com ho va fer fa mesos en la declaració durant la instrucció del cas. Avui ha acabat la seva declaració dient que no va complir l'ordre d ela Junta Electoral Central.

"No, no la vaig complir. Sí que la vaig desobeir", ha dit Torra a la pregunta del seu advocat si va complir l'ordre de la Junta Electoral Central de treure la pancarta amb el llaç groc del balcó de la Generalitat, que ha qualificat d'"ordre il·legal". "Vaig defensar els drets i llibertats dels meus conciutadans", ha afegit el president de la Generalitat.

 

 

"Jo vaig impugnar els escrits de la JEC. Aquestes impugnacions estan en procés al Tribunal Suprem. A mi el que em sorprèn és que estiguem celebrant aquest judici sense que l'altre procediment s'hagi acabat. Però a vegades la justícia corre molt i a vegades, molt poc", ha dit Torra.

 

El president de la Generalitat ha explicat què volen dir els llaços grocs, les estelades i els presos polítics.

"No se'ns pot obligar a no poder recordar la gent que més ha patit"

"El que està vivint aquest país és un conflicte polític arran de la decisió que prenen els representants polítics al Parlament", ha dit Torra defensant el referèndum d'autodeterminació i exposant que en el moment que es judicialitza un fet polític, tot és polític i "estem parlant de presos polítics".

Quan li ha preguntat la defensa, el president de la Generalitat ha dit que el terme és una manera d'expressar-se. "No és patrimoni de ningú l'expressió presos polítics", ha remarcat.

"Penjar la pancarta a la Generalitat és important perquè expressa el desig majoritari de la societat catalana de la llibertat dels presos"

Torra respon només al seu advocat Gonzalo Boye i ha dit que no respondria ni a la fiscalia ni a Vox. "És un partit franquista", ha dit de Vox per dir que no respondria a l'acusació particular.

Quim Torra ha començat a declarar gairebé a les 11 h, després de descartar-se les qüestions prèvies de la seva defensa en què es qüestionava la imparcialitat del jutge, la vulneració de la presumpció d'innocència i s'exposava la necessitat d'anul·lar el judici.