La major part de les famílies dels presos polítics han ensopegat amb molts problemes per accedir al Suprem quan hi han arribat plegats, tot i que se'ls havia garantit dos llocs dins de la sala per cadascun dels processats.

Després de participar en l'acte unitari organitzat al passeig de Recoletos amb el president, Quim Torra i el president del Parlament, Roger Torrent, les famílies s'han dirigit directament al Suprem, però se'ls ha barrat el pas quan han arribat al primer control i han intentat accedir-hi.

Han buscat un altre accés recorrent el carrer Génova que delimita el Suprem. Tampoc han pogut entrar: "L'aforament està complert. Les instruccions que se m'han donat és que sense invitació no es pot entrar. Porteu les invitacions?", se'ls ha argumentat.

Amb el tercer intent han pogut constatar que la seva situació era coneguda pels agents: "És el tercer lloc per on intenten entrar, ja se'ls ha dit que no poden entrar, i per aquí tampoc entraran", els ha argumentat un dels agents als quals s'han dirigit, que ha arribat a queixar-se que se sentia coaccionat davant la insistència dels familiars.

Hi havia membres de les famílies dels consellers Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn, de la consellera Dolors Bassa, de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, de l'expresident de l'ANC, Jordi Sánchez. Esposes, marit, germans, fills...

Ha calgut la intervenció del cap de gabinet del president Torra, Joan Ramon Casals, i de l'advocada de Carme Forcadell, Olga Arderiu, perquè poguessin finalment accedir a la porta del Suprem visiblement preocupats.

La situació ha estat denunciada, entre d'altres, pel diputat Jon Iñarritu.