El diputat del Parlament britànic, Hywel Williams, del Plaid gal·lès i portaveu del grup interparlamentari de Westminster (All-Party Parliamentary Group on Catalonia) que fa seguiment del procés, ha assistit avui al judici contra els responsables polítics de l'1-O que se celebra al Tribunal Suprem.

Amb Williams hi havia Chris Bambery, l’activista i periodista que el 2017 va participar en els treballs per impulsar l’APPG on Catalonia i que actua com a coordinador del grup.

Tots dos s’han presentat al Suprem pel seu compte, no han vingut convidats ni per Òmnium ni per International Trial Watch, i han estat presents a la sessió del judici del matí i de la tarda. S'han assegut a la primera fila de la sala, reservada a les autoritats, al costat del diputat Xavier Quinquillà, i no els llocs que ocupen els convidats i observadors internacionals.

Abans de començar la sessió del matí, Bambery fins i tot ha intercanviat impressions a distància i en anglès amb el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, sense que l'agent de la policia que barra l'accés als presos, s'atrevís a impedir-l'hi.

A la tarda, la conversa "arrabasada" a la línia policial ha estat amb Oriol Junqueras, que li ha agraït la feia de l'intergrup parlamentari.

Williams no ha amagat mai el malestar per la resposta judicial contra l'independentisme. Quan el passat mes de febrer es va posar en marxa el judici al procés, ja va denunciar que els 12 acusats són “presos polítics” que s’enfronten a “jutges hostils” i “envelliran entre reixes només per cumplir els desitjos dels qui els van triar”.

L’intergrup APPG on Catalonia està format per representants de tots els partits i membres de les dues cambres del Parlament britànic.