"No han pogut aportar ni una sola prova que demostri per què estem aquí. Ni una. Zero". Raül Romeva ha dedicat les seves últimes paraules a posar en relleu l'odi que ha mogut el procés judicial i la manca de proves. "En aquest banc no només som 12 persones; som més de 2 milions. Aquestes persones no canviaran la seva opinió en funció del que passi en el judici", ha encarat a la part final. 

Som polítics i polítiques fent política. Res més

"Apel·lem a tots aquells demòcrates de l'estat espanyol i més enllà que puguem construir una realitat on no hi hagi judicis polítics, on no hi hagi presos i preses polítiques", ha dit Romeva afegint que "s'ha instrumentalitzat el delicte d'odi". "L'odi només serveix per alimentar els que viuen, precisament, d'aquest odi", ha afegit.

"Fer un referèndum, Codi Penal en mà, no és delicte", ha insistit Romeva, com ja va fer durant la seva declaració. 

Seguirem mirant els ulls dels nostres fills amb dignitat

Raül Romeva ha mirat de fer entendre al tribunal què ha mogut els catalans i catalanes: "Allò que mou milers de persones avui, i cada dia més, és la frustració i la incomprensió de veure com l'Estat no ofereix cap resposta política al que és un problema polític". I ha afegit: "Veig una oportunitat que, pel bé de tots, hauríem de convertir en una resposta que ens permeti seguir avançant".

"Som polítics i polítiques fent de polítics. Res més", ha dit Romeva en un torn final mig llegit mig mirant a la cara al tribunal, que ha escoltat atentament.