Després de les declaracions dels acusats en el judici al procés, serà el torn dels testimonis. La Sala Segona del Tribunal Suprem ja ha citat els primers testimonis, de caràcter més polític, per a dimarts, dimecres i dijous de la setmana que ve. Entre aquests destaquen l'expresident Mariano Rajoy, el president del Parlament, Roger Torrent, el lehendakari Íñigo Urkullu o l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La declaració dels acusats podria acabar extraordinàriament aquest divendres o dilluns que ve.

Concretament, per a la setmana que ve han estat citats fins a 19 testimonis polítics, que disposaran cadascun de mitja hora. Començaran el dimarts 26 de febrer el cap de files d'ERC al Congrés, Joan Tardà (10 h), el president, Roger Torrent (10.30 h), l'expresident Artur Mas (11 h), l'expresident espanyol Mariano Rajoy (16 h), la senadora del PDeCAT Marta Pascal (16.30 h) i l'exlíder dels comuns Xavier Domènech (17 h).

 

Dimecres al matí serà el torn de l'exvicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría (10 h), l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro (10.30 h) i l'exministre d'Interior Juan Ignacio Zoido. A la tarda testificaran l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert (16 h) i els exdiputats de la CUP Eulàlia Reguant (16 h) i Antonio Baños (16.30 h).

El dijous arrencarà amb el testimoni del lehendakari, Íñigo Urkullu (10 h), que va tractar de fer de mediador entre els dos governs. El seguiran el diputat d'ERC Gabriel Rufián (10.30 h), l'exsecretari general de Podem Albano-Dante Fachin (11 h), l'expresident del Parlament Ernest Benach (16 h) i, finalment, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (16.30 h).