Amb les seves ganes d'optimitzar el temps i anar per feina, avui Manuel Marchena ha fet comparèixer conjuntament dos equips de pèrits que han fet dos informes contraposats sobre l'ús de locals durant l'1-O.

Això ha provocat un insòlit cara a cara: pèrits de la fiscalia i pèrits de Dolors Bassa replicant-se en directe davant el tribunal.

Els pèrits de Bassa han acabat criticant l'informe dels pèrits de la fiscalia: "Per calcular el valor cadastral utilitzen la superfície de tot l'immoble; és una discrepància enorme, impressionant". 

"Si barregem moltes coses a la vegada és impossible respondre-les amb ordre", ha dit un dels pèrits de la fiscalia, que ha acabat admetent que és molt difícil fer el càlcul.

En el cara a cara els pèrits de Bassa han acabat guanyant terreny i han fet evident que "els edificis públics no són objecte de lloguer, no estan en el mercat immobiliari i molts són propietat d'entitats esportives i religioses, i d'altres són municipals, dels ajuntaments". 

Els pèrits de Dolors Bassa han aconseguit neutralitzar els de la Fiscalia que han acabat admetent que el càlcul de la despesa de cada un dels locals és complex de fer.