La germana de la consellera Dolors Bassa, Montserrat Bassa, i la dona del conseller Josep Rull, Meritxell Lluís, veuen en el judici al procés una "formalitat artificial" i interpreten amb "desconfiança" que es vulguin guardar les formes. Així ho han expressat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio el dia que està previst que tant Rull com Bassa declarin al Tribunal Suprem (TS) acusats de rebel·lió.

Bassa i Lluís han posat d'exemple que el jutge Manuel Marchena tallés les preguntes de l'advocada de l'Estat i de la fiscalia en les primeres sessions.

La germana de Bassa ha confirmat que la consellera respondrà a les preguntes, a banda del seu advocat, de la fiscalia i de l'advocacia de l'Estat. Montserrat Bassa assegura que la consellera té la "consciència tranquil·la" i que té ganes de parlar. També ha explicat que se li ha fet "feixuc" l'any de presó i ha afirmat que "la presó preventiva és horrorosa".

Presó injusta

En la mateixa línia, en declaracions als periodistes a Madrid abans d'entrar al Tribunal Suprem, ha insistit que Bassa té moltes ganes d'explicar "tot el relat" després d'un any de presó "injusta" i ha lamentat que les dones a la presó viuen una situació d'aïllament més gran que els homes. El fill de la consellera, Pau Surroca, també s'ha desplaçat fins al TS per donar suport a la seva mare i ha afirmat que només ha de dir la veritat perquè "el relat es desmunta per si mateix".

Pel que fa als trasllats des de la presó fins al Suprem els dies de judici, la germana de Bassa ha lamentat el "desgast" i les "hores perdudes" tenint en compte que s'han de llevar a les 6 però les sessions del judici comencen a les 10.

La dona de Rull ha tingut paraules d'ànims per al conseller de Territori i Sostenibilitat, que és el primer a declarar durant la sessió d'aquest dimecres. "Jo li diria que fos ell mateix. Que endavant i tranquil, que sembla molt fàcil dir-ho, que sigui ell mateix, dignitat i fermesa", ha conclòs.