Aquest és el meu primer escrit d’una sèrie que espero fer, en què explicaré com visc el judici pel procés que començarà dimarts vinent.

Vull agrair a El Nacional l’oportunitat de poder transmetre una visió diferent, més íntima, més personal. No es tracta de fer una crònica judicial, d’això ja se n’ocuparan els nostres advocats i els juristes que cada dia seguiran el desenvolupament del judici.

A través d’aquests escrits vull transmetre el que no es veurà a través de les càmeres de televisió, explicaré com els meus companys i companyes ho vivim des de dins, quin és l’ambient que hi ha a la Sala, els nostres sentiments i les nostres percepcions.

Aquesta és la visió més humana d’unes persones i d’unes famílies que el proper 12 de febrer viuran l’inici d’un procés que s’anuncia llarg i que per a alguns de nosaltres ja ha comportat 16 mesos de presó preventiva.

Fa nou dies que som a Soto del Real i a Alcalá Meco. Aquests dies han estat d’adaptació, ens han ajudat a conèixer el funcionament de la presó, les seves normes, a conèixer els funcionaris del mòdul i els nostres nous companys.

Els qui som a Soto hem comptat amb els bons consells que ens han donat el Jordi Sànchez i el Jordi Cuixart. Ells van passar nou mesos i mig en aquesta presó i la tornada els ha servit per recuperar velles coneixences que ens han estat útils a tots nosaltres.

Aquests dies abans del judici també ens han servit per trencar les rutines i la dinàmica que portàvem de Lledoners. Tots nosaltres hem pogut fer una immersió amb els advocats per acabar de perfilar les línies de defensa.

També han estat uns dies de més convivència entre nosaltres que ens han permès refermar, encara més, la nostra unitat

També han estat uns dies de més convivència entre nosaltres que ens han permès refermar, encara més, la nostra unitat.

Tenim la mateixa sensació que el dia que et presentes a un examen. Ens sabem la lliçó i voldríem enllestir-ho ràpid. Volem arribar a les nostres declaracions serens. Tal com declarava fa uns dies la Carme Forcadell, estem tranquils perquè no hem d’inventar res. Sabem per què som aquí i no claudicarem ni renunciarem a res.

Arriba el moment de la veritat. Anem a declarar amb el cap ben alt perquè estem convençuts de la nostra innocència i de la legitimitat de les nostres accions i conviccions.

Joaquim Forn i Chiariello

Soto del Real, 10 de febrer de 2019

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Muntatge Acusats del judici al proces 1-O - Sergi Alcàzar
Judici al procés Qui és qui: els acusats del judici del procés Gemma Liñán
Muntatge testimonis del judici al proces 1-O - Sergi Alcàzar
judici del procés Qui és qui: els testimonis del judici del procés Gemma Liñán
El magistrado Manuel Marchena (c) Tribunal Suprem cas 1 O Andrés Palomo (i), Luciano Varela (2i), Andrés Martínez Arreieta (3i), Juan Ramón Berdugo (3d) Antonio del Moral (2d) y Ana Ferrer (d) EFE
judici al procés Qui és qui: el tribunal del judici del procés Gemma Liñán
advocats defenses cas 1 O Tribunal Suprem Pina, Eynde, Roig, Arderiu, Jané Tribunal Suprem Efe
Judici del procés Qui és qui: els advocats del judici del procés Gemma Liñán