Gorka Knörr, l'exvicepresident del Parlament basc i membre de La Crida, ha avisat al jutge Manuel Marchena que "et tornarem a guanyar". Knörr ha fet així, referència al seu cas processat, quan el 2008 va ser condemnat pel jutge Marchena com a mebre de la Mesa del Parlament Basc. El cas va acabar al Tribunal d'Estrasburg el 2017, on el Tribunal Europeu dels Drets Humans va pronunciar-se a favor de Knörr. 

Knörr, exdirigent d'Eusko Alkartasuna s'ha posicionat en un missatge difós al seu compte de Twitter com "un dels més de 2,3 milions que ens asseiem i sentim al banc dels acusats per voler votar". "Et tornarem a guanyar", ha sentenciat. 

El cas Atxuxa va ser un dels revessos més importants d'Estrasburg. El TEDH va pronunciar-se a favor de l’expresident del Parlament basc, Juan María Atutxa, i dels membres de la Mesa Gorka Knörr y Kontxi Bilbao. El Tribunal Suprem va condemnar-los per un delicte de desobediència a l'autoritat judicial. El motiu: no haver dissolt el grup parlamentari Sozialista Abertzaleak després de la il·legalització de Batasuna.

Segons el tribunal europeu, els tres polítics bascos, que van ser inhabilitats per exercir un càrrec públic, no van tenir un judici just. Concretament, van ser "privats del seu dret a defensar-se en el marc d'un debat contradictori", com recull la sentència del juny del 2017. Van ser condemnats sense haver estat escoltats en una vista pública, com en altres condemnes que ha rebut Espanya d'Estrasburg.