La fiscalia no té cap intenció de modificar la seva acusació de rebel·lió contra els nou presos i preses polítiques que estan sent jutjats al Tribunal Suprem des de fa setze setmanes. Al seu informe final, el ministeri públic donarà per provat que hi va haver violència i per tant rebel·lió, segons avancen diversos mitjans citant fonts pròximes a la fiscalia.

Ara que el judici al procés ha entrat a la seva recta final, els representants de la fiscalia consideren que la rebel·lió ha quedat provada, a l'igual que  la malversació i la desobediència. Quan a la rebel·lió, sostenen que ha quedat acreditada l'existència d'una violència que els acusats van aprofitar per aconseguir la independència.

Aquesta setmana s'ha entrat en la fase documental del judici, i un cop acabada, les parts hauran d'elevar les seves conclusions provisionals a definitives. Consuelo Madrigal, Javier Zaragoza, Fidel Cadena y Jaime Moreno, els quatre fiscals del cas tenen pendent de celebrar una reunió per acabar de definir el seu informe final i possibles modificacions de petició de penes, però sense modificar les acusacions.

Fins a 25 anys de presó

La fiscalia, a les seves conclusions provisionals va acusar de rebel·lió i malversació a Oriol JunquerasJordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva i Dolors Bassa. Junqueras s'enfronta a la petició de presó més alta per aquests dos delictes, 25 anys, mentre que per a Turull, Rull, Forn, Bassa i Romeva en demana 16.

Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell també estan acusats de rebel·lió per la fiscalia, que a l'inici del judici demanava 17 anys de presó per a tots tres.