L'empresari Javier Martínez de la Hidalga ha negat aquest dimecres davant l'Audiència Provincial de Madrid que Francisco Nicolás Gómez, més conegut com 'El Petit Nicolás' l'enganyés i es fes passar per un membre del govern espanyol per tractar d'estafar-lo, tal com sosté la Fiscalia en l'escrit d'acusació en el qual reclama sis anys de presó per al jove. L'empresari ha assegurat que El Petit Nicolás li va retornar els diners i ha relatat com tenia una "confiança total" en el jove, ja que el considerava un "geni precoç" que estava a la "cresta de l'ona", i a més, era amic del govern espanyol i de tothom. "Òbviament, no he estat enganyat. Ell em va pagar una part i em va dir que em pagaria el que faltava. L'home ha comparegut via videoconferència després que aquest dimarts el tribunal hagués de suspendre els interrogatoris a tres testimonis, inclòs ell i la seva dona, perquè no van acudir a l'Audiència Provincial.

Personatge confiable 

Martínez de la Hidalga ha assegurat que pensava que "Nicolás era un personatge de confiança o almenys feia el paper molt bé". A més, l'ha definit com una "persona molt qualificada". En ser preguntat per l'Advocacia de l'Estat sobre si El Petit Nicolás es presentava com a representant de l'Executiu, l'empresari ha dit que "teòricament era participant en el govern espanyol, en el CNI, amic d'ells". Sobre si el jove col·laborava amb el govern espanyol, l'empresari ha assegurat que no col·laborava oficialment, però si era amic. A més, ha detallat que Nicolás sempre portava un àlbum de fotos en el qual apareixia amb "persones importants" i anava per Madrid en un cotxe oficial i escortat. 

L'Audiència Provincial de Madrid ha continuat així aquest dimecres el judici en el qual la Fiscalia demana per a El Petit Nicolás sis anys de presó per delicte continuat de falsedat en document oficial, d'usurpació de funcions públiques i d'estafa. Per la seva banda, Podemos demana dotze anys de presó. El fiscal, a més, sol·licita la inhabilitació especial per al sufragi passiu i multa de 18.000 euros. 

Presumpte delicte d'estafa

L'empresari ha relatat que va conèixer el jove l'any 2014, moment en el qual anava a vendre la finca La Alademilla a Toledo, i va decidir demanar-li ajuda en l'operació per les seves relacions amb polítics i empresaris, i pagar-li una comissió d'un 5%. La venda estava estimada en uns 18 milions d'euros; és a dir uns 900.000 euros. Segons ha subratllat, el pagament de la comissió era "una cosa normal". En el marc de la seva declaració, ha explicat que tots dos van anar al banc i van sortir d'allí amb 25.000 euros en efectiu que van acabar en mans de El Petit Nicolás. El Ministeri Públic creu que el jove va intentar fer-se amb els 300.000 euros que hi havia en el compte que l'empresari tenia amb la seva dona, però com no va poder efectuar el moviment, va demanar 25.000 euros en efectiu, que és la suma que li van permetre retirar. 

 Martínez de la Hidalga ha explicat que després de sortir del banc van trucar a la seva dona per advertir-la de la sospita de l'operació i que va ser ella qui li va demanar que es comuniqués amb El Petit Nicolás per a demanar-li que li retornés els diners. El treballador de la sucursal bancària va sospitar de Gómez Iglesias en sentir-li fer una trucada telefònica en la qual va preguntar per Soraya. "Però no sé si era (la llavors vicepresidenta de l'Executiu) Soraya Sáez de Santamaría", va dir en la sessió del judici d'aquest dimarts. Aquest dimecres, Martínez de la Hidalga ha assegurat que no va arribar a escoltar aquella suposada conversa de Francisco Nicolás amb la número dos del govern espanyol. 

L'empresari ha relatat que, després de la seva petició, el jove li va tornar aquest mateix dia una part de l'import, uns 10.000 euros. "Em va dir que la resta estava en una caixa del servei secret", ha afegit. L'empresari no ha pogut precisar si el sobre en el qual li va lliurar aquests diners tenia o no segell del govern espanyol. Amb tot, de la Hidalga ha insistit que no s'ha sentit enganyat i ha dit que, fins i tot, un advocat "amic" li va trucar "de part de la mare (de Francisco Nicolás) dient que es responsabilitzava dels diners que faltava". Això, tanmateix, no va ser necessari perquè, segons ha relatat, que el jove li va lliurar la resta dels 25.000 euros.