El judici contra els vuit joves d'Altsasu (Navarra) acusats de terrorisme ha quedat vist per a sentència. El judici s'ha allargat durant més de dues setmanes i s'han celebrat onze sessions però, finalment, aquest divendres, la presidenta del tribunal, Concepción Espejel, ha deixat el cas vist per a sentència. 

Després d'escoltar les declaracions dels vuit acusats (tres dels quals en presó preventiva des de fa més de 500 dies), de les víctimes i d'altres testimonis, els magistrats hauran ara de determinar si l'agressió que van patir la nit del 15 d'octubre de 2016 dos agents de la Guàrdia Civil fora de serveis i les seves parelles és constitutiva dels delictes de lesions i amenaces terroristes

El fiscal José Perals sol·licita per a ells penes que van dels 12 anys i mig als 62 anys i mig de presó. En total, demana 375 anys de presó per a tots vuit. Pel contrari, les defenses sol·liciten que siguin absolts i posats en llibertat, ja que els joves acusats van negar haver participat en la baralla i alguns, fins i tot, van negar estar al bar aquella nit.

Els advocats de la defensa han lamentat la "desproporció" de les penes sol·licitades i han afirmat que és un "disbarat jurídic" qualificar-ho de terrorisme. "És insòlit que les víctimes hagin passat de ser quatre a ser dotze persones", ha manifestat Eva Gimbernat, lletrada de Jon A. C. No obstant, la Fiscalia manté que no va ser una "baralla de bar" sinó una agressió "planificada i organitzada".