L'exdirigent d'ETA José Antonio Urrutikoetxea, àlies 'Josu Ternera', llegirà a cara descoberta el comunicat que avui farà públic ETA per anunciar la seva dissolució.

El comunicat és un vídeo que ja haurien visionat agents internacionals implicats en el procés de desaparició d'ETA, i ha estat gravat en quatre idiomes: anglès, francès, castellà i basc. Segons han avançat naiz.info i el diari 'Berria' es tracta d'un comunicat breu gravat a Ginebra i que avui serà emès a través de diversos mitjans de comunicació internacionals.

Es presentarà en un acte que és previst que es dugui a terme a la capital suïssa i en el qual hi ha previst que participin diverses personalitats relacionades amb la diplomàcia i la resolució de conflictes.

Es preveu que l'àudio de la declaració llegida per Urrutikoetxea es difongui a través dels mitjans de comunicació. S'espera així mateix una segona gravació de la mateixa declaració, en aquest cas llegida per Marixol Iparragirre, històrica militant d'ETA actualment a presó.