El Govern d'Ada Colau ha expressat la seva "sorpresa" després que el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, hagi avançat que les obres del tram de l'L-10 de metro que connectarà la Marina i la Zona Franca es reprendran el 15 de febrer.

Aquest assumpte ha estat una prioritat del Govern municipal des del primer dia i, segons el consistori, s'ha plantejat en tots els espais de conversa amb la Generalitat i "sempre s'havia dit que no hi havia diners" per les obres.

D'aquí dos dies, l'alcaldessa es reuneix amb el president del Govern, Carles Puigdemont, on tenia previst abordar aquest assumpte. Per aquest motiu, han reiterat la sorpresa de l'Ajuntament que Rull "s'avanci al president".

L'anunci arriba poc abans que s'inauguri un nou tram de 20 quilòmetres de l'L9 del metro entre Zona Universitària i la terminal T1 de l'Aeroport del Prat, prevista per al pròxim 12 de febrer. El nou tram connectarà les ciutats de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat.