El vicepresident del Parlament Josep Costa, jurista de professió, ha desemmascarat en un fil de Twitter com a Espanya s'està promovent Vox sense miraments, malgrat els discursos oficials. "Espanya continuarà amb l'autodestrucció de la seua democràcia el 28 d'abril. Si Vox irromp al Congrés i el fa ingovernable, pensau que no era inevitable: No cal que l'esquerra estigui tot el dia parlant d'ells. És il·legal que les TVs privades els donin tanta cobertura", ha indicat.

Costa ha recordat que la Junta Electoral, a petició de JuntsxCat, va impedir "que el PSOE posàs Vox a un debat electoral amb tots els partits amb opcions de formar govern. Era una irresponsabilitat, que s'explica per càlculs partidistes". "Però seguim tenint un problema amb la cobertura televisiva que reben", ha assegurat.

Costa afirma que la programació habitual de les televisions espanyoles situa Vox al mateix nivell que PSOE, PP, Cs i Podemos tot i que a les últimes eleccions va quedar lluny d’obtenir representació parlamentaria.

Al seu entendre, després de la decisió de la JEC les cadenes haurien d'ajustar els espais informatius a la normativa, sense esperar que es produeixin denuncies.

I recorda els casos d'Ana Rosa Quintana a Tele5, Antonio García Ferreras a La Sexta, els informatius d'Antena3 i el programa de Susanna Griso en aquest canal.

"Combatre l'extrema dreta no és votar els partits que cada dia ens parlen de Vox per fer por, mentre els normalitzen acceptant debatre amb ells en prime time. Combatre l'extrema dreta és denunciar el tracte de favor il·legal que reben dels mitjans privats estatals. I es fa poc", ha indicat Costa.