El jurista Josep Costa ha assegurat que el mateix jutge Jesús María Barrientos ha evidenciat que la sentència sobre la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, és totalment política, quan atorga al govern espanyol la solució final d'aquest cas. "La sentència de Barrientos imposa a Laura Borràs una pena de presó que ell mateix admet que és desproporcionada i atorga la decisió sobre si l’ha de complir al govern espanyol, la continuïtat del qual pot dependre del partit que ella presideix", ha indicat. "Però no és un judici polític, nooo!", ha afegit amb ironia.

🔴 Laura Borràs: reaccions a la sentència del TSJC, DIRECTE

Costa ha opinat de forma totalment oposada a la del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha afirmat que la sentència a Borràs "no té cap vinculació amb la repressió política".

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat aquest dijous Laura Borràs a 4 anys i mig de presó, 13 anys d’inhabilitació a càrrec públic i a pagar una multa de 36.000 euros en considerar-la autora d’un delicte de prevaricació i un altre amb falsedat documental. En una acció excepcional, i que denota un rerefons polític, el tribunal ha proposat al govern espanyol que indulti Borràs i li rebaixi la condemna a 2 anys de presó, per així evitar la presó. Però, en canvi, mantenint la inhabilitació.    

La jutgessa María Jesús Manzano ha discrepat també amb un vot particular de la sentència del TSJC que avui s'ha fet pública. La jutgessa expressa la discrepància amb la condemna de presó a Borràs, i assenyala que, aplicant l'atenuant de dilacions indegudes, hauria de tenir un màxim de 21 mesos. Es mostra igualment en desacord pel que fa a l'atribució a Borràs d'un delicte continuat de falsedat documental i a la forma com s'imposa la inhabilitació especial contra ella, atès que considera que hauria de ser per a aquells càrrecs que comportin "gestió amb facultats de contractació". 

Pel que fa a la resta d'acusats, Isaías Herrero i Andreu Pujol, assenyala el seu desacord amb els atenuants que se'ls ha aplicat, després que van confessar i van incriminar Borràs durant el judici, i gràcies als quals han estat absolts del delicte de prevaricació. 

La presidenta del Parlament suspesa ha reaccionat amb una declaració institucional davant la cambra catalana a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La també presidenta de Junts per Catalunya ha carregat contra el TSJC i ha qualificat d'"aberració judicial i democràtica" la seva sentència. Borràs ha criticat que no ha tingut "un judici just" i que, per tant, "no podia esperar-ne una sentència justa". "Perquè soc qui soc i soc com soc, no em resigno, no em doblego i no m'aturo en la meva lluita per defensar la meva honradesa i per reclamar una absolució que, amb tota seguretat, algun altre tribunal proclamarà", ha etzibat, mentre feia una crida a "no acceptar resignadament aquesta justícia simulada" davant una resolució "execrable".