"Jo li dic a l'electorat de Vox que, sens dubte, si vota el Partit Popular no s'està equivocant", ha afirmat l'alcalde del Partit Popular de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. Així, en una entrevista a La Razón, ha fet una crida a l'electorat d'extrema dreta perquè confiï en el PP. En aquest sentit, ha argumentat que "som l'única força política capaç d'aglutinar aquesta immensa majoria d'espanyols que volen conviure pensant diferent". I ho ha reblat, tot assegurant que "hem deixat clar que no compartim, de cap manera, les lleis ideològiques d'aquest govern".

Per reforçar la seva invitació als votants de Vox, l'alcaldable per Madrid de cara a les eleccions municipals del 28 de maig ha recordat que "Alberto Núñez Feijóo ha assumit el compromís de modificar els aspectes més lesius i fins i tot derogar part de la normativa aprovada pel Govern de coalició". I ha assegurat que "som un partit amb principis i conviccions que també sap que té l'obligació de governar per a tothom". I ha subratllat la importància dels comicis municipals del 28 de maig perquè, a parer seu, poden tenir una importància extraordinària en les properes eleccions generals, que probablement se celebraran al desembre. "Són una oportunitat per fer un pas endavant en el projecte d'acabar amb el Govern de l'esquerra extrema i dels independentistes", ha indicat.

Després d'aquest intent d'absorbir el votant d'ultradreta, ha llançat un dard a Vox en ser preguntat per com veu aquesta formació a Madrid. "Els veig molt descol·locats", ha asseverat. Segons Almeida, que repeteix com a alcaldable popular per Madrid, Vox s'ha ficat en una "política de terra cremada" en "bloquejar de forma incomprensible els pressupostos o una modificació de normes urbanístiques que va en la línia del que ells defensen". Sobre aquest punt, ha afegit que "no és el moment d'alinear-se amb l'esquerra contra el PP". I ha reivindicat la seva formació com el gran dic de contenció contra el populisme.

No obstant això, Almeida ha comentat que el PP no ha d'estar pendent del que fa Vox ni tampoc dels seus resultats electorals."Nosaltres no hem d'estar pensant en com va Vox o com va Sumar, sinó a convèncer els espanyols perquè s'agrupin en una majoria molt àmplia al voltant del nostre projecte", ha assenyalat.

La relació d'Almeida amb Ayuso

L'alcaldable madrileny del PP també ha aprofitat l'oportunitat per desmentir els rumors sobre la seva mala relació amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. "La presidenta i jo hem demostrat que no s'ha produït aquesta baralla que alguns vaticinaven que hi hauria, sinó que junts hem buscat el millor per servir els madrilenys, ha declarat. Fins i tot, l'ha elogiat: "Ayuso tindrà en política el recorregut que ella vulgui perquè ha demostrat que té moltíssima capacitat i que sap guanyar eleccions".

Almeida creu que l'independentisme continua sent un problema per a Espanya

Finalment, Almeida ha assegurat que l'independentisme català continua sent un problema per a Espanya. "L'independentisme sí que continua sent un problema per a Espanya, per més que la propaganda oficial del Palau de la Moncloa intenti convèncer-nos de tot el contrari".