El Consell de Ministres del 21 de desembre se celebrarà a Barcelona. No hi ha cap dubte. Així de contundent ha estat la Moncloa que ha esmenat el ministre de Foment, José Luis Ábalos, que aquest matí ha apuntat la possibilitat que no s'arribés a dur a terme a la capital catalana.

Ábalos ha evitat aquest dimarts garantir la celebració del Consell de Ministres previst el proper 21 de desembre a Barcelona. "Cal valorar si les coses que es fan per bé aconsegueixen un resultat positiu, el que el Govern sempre ha de preservar és la convivència", ha reflexionat. 

En un esmorzar organitzat pel diari El Economista, Ábalos ha precisat que parlava a títol personal i ha aclarit que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, encara no havia plantejat la possibilitat de cancel·lar aquesta reunió a Barcelona davant de les protestes anticipades pels Comitès de Defensa de la República.

Rectificació

Poc després, i després de la revolada que han provocar les seves paraules sobre la reunió de l'executiu, el mateix ministre ha assegurat en declaracions a la premsa que el Consell de Ministres es farà a la Ciutat Comtal.

Durant la seva intervencio a l'esmorzar Ábalos, després d'aclarir que el govern espanyol no havia parlat de la possibilitat de cancel·lar-ho, i que per tant no podia "avançar gens", ha insistit que "és evident que cal valorar si les coses que es fan per bé aconsegueixen un resultat positiu". "Si no ho aconsegueixen, tampoc acabo d'entendre cap empecinamiento", ha afegit.

"El govern espanyol sempre ha de preservar la convivència i aquesta ha de ser la seva principal funció, no caure en cap provocació i per descomptat no acceptar cap tipus d'amenaces. Però la responsabilitat d'un executiu és procurar que no hi hagi problemes, disturbis i que la llei es respecti en qualsevol cas", ha agregat.