El candidat del Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB) a l'Ajuntament de Palma, José Hila, ha assumit aquest dissabte l'alcaldia amb 15 vots durant el ple constitutiu de Cort, després d'haver arribat a un acord de governabilitat amb MÉS per Palma i Unides Podemos pel que ocuparà l'alcaldia durant tota la legislatura 2019-2023.

José Hila ha rebut la vara de comandament de la mà de l'alcalde de Palma en funcions, Antoni Noguera, de qui Hila ha dit "ha estat un gran alcalde". Així, Hila ha jurat el càrrec d'alcalde de Palma seguint la fórmula següent:

"Juro per la meva consciència i honor complir fidelment les obligacions del meu càrrec com a alcalde amb lleialtat al Rei i salvar i preservar la Constitució Espanyola com a norma fonamental de l'Estat així com l'Estatut d'Autonomia de les Balears", precisament la mateixa fórmula que han escollit els regidors socialistes de Palma, a excepció del jurament en lloc de la promesa, modalitat que el propi Fila ha escollit quan ha promès el seu càrrec com a regidor.

La votació ha estat nominal i ha donat com a resultat 15 vots per a José Hila, del PSIB; 6 vots per a Julio Martínez, del PP; 4 vots per a Fulgencio Coll, de Vox; i 4 vots per a Eva Pomar, de Ciutadans (Cs).

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat