L'expresident del Congrés José Bono ha advertit aquest dilluns que el PSOE es destruirà abans que donar suport a la secessió de Catalunya i, tot i que ha defensat el diàleg amb ERC, ha recalcat que no es pot pretendre que els socialistes donin l'ok al referèndum d'autodeterminació.

Bono, en declaracions a Los Desayunos de TVE, s'ha mostrat convençut que hi haurà acord per a la investidura del líder socialista, Pedro Sánchez, però ha recalcat que ERC no pot creure que el PSOE donarà suport a les seves pretensions secessionistes a canvi de facilitar-la amb la seva abstenció. "Això mai, el PSOE es destruirà abans que donar suport a la secessió de Catalunya en contra de la llei", ha advertit l'expresident del Congrés. Aquest és, al seu parer, el punt en el que cal situar la "línia vermella" de les converses amb ERC.

Terceres eleccions, desastrós

De gira en la presentació d'un nou llibre, ha alertat que unes terceres eleccions serien "desastroses", ha apuntat com a impossible un acord amb el PP i Cs i ha confiat en la coalició de govern del PSOE amb Unidas Podemos, un cop que Pablo Iglesias ha "modulat" el seu discurs i l'únic que li queda dels seus orígens polítics és "la cua".

Bono ha advertit, a més, que la manca d'estabilitat no afavoreix ni el sistema democràtic ni el benestar dels ciutadans i ha desitjat que la nova legislatura que comença aquest dimarts amb la constitució de les Corts sigui duradora.