L'organització de les jornades del Cercle d'Economia que se celebren a Sitges ha provocat un moment de tensió quan aquesta tarda ha volgut imposar el castellà en un debat amb representants polítics catalans, segons ha revelat l'expresident de l'entitat Antón Costas. L'intent, però, ha fracassat de forma evident, cosa que ha provocat l'aplaudiment del públic.

Després d'una intervenció inicial de la líder de Cs al Parlament, Inés Arrimadas, que ha parlat en castellà i en català, Costas, que moderava el debat, ha donat a conèixer que havia rebut una nota "de l'organització" que reclamava "imperativament" que el debat es fes només en castellà. L'expresident del Cercle s'hi ha negat en rodó i ha demanat que cadascú parlés en l'idioma que considerés convenient. 

"Com que el que mana aquí sóc jo, en aquest moment, l'idioma l'escollirà cadascú. De fet, jo podria escollir el gallec, que és el meu idioma matern, però això complicaria les coses", ha indicat Costas. La seva decisió ha recollit els aplaudiments de la sala.