L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz protagonitzarà aquest dijous un sopar al Círculo Ecuestre de Barcelona, sobre les denominades aparicions marianes de San Sebastián de Garabandal (Cantàbria), segons ha anunciat l'entitat. "El proper dijous 23 de març el Círculo Ecuestre acollirà un sopar–col·loqui sobre les aparicions marianes de San Sebastián de Garabandal. Després de la presentació d'Ignacio Marull, vicepresident tercer de la institució, Antonio Gámiz Maristany, president del senat del Círculo Ecuestre, moderarà l'acte. L'esdeveniment comptarà amb la participació de la doctora Elisa Martí Barceló, metge de família, psicoterapeuta i precursora d'Iniciativa Espanya amb Garabandal; amb Montse Moreno, testimoni de curació “miraculosa” a San Sebastián de Garabandal, i amb Jorge Fernández Díaz, exministre de l'interior, enginyer industrial i inspector de treball. Durant l'acte, els ponents exposaran la situació actual de les aparicions a aquest enclavament espanyol", assenyala la convocatòria de l'acte. L'entrada costa 45 euros.

Aparicions mariances Círculo Eqüestre
Aparicions marianes Cantàbria        Círculo Ecuestre

Entre el 1961 i el 1965, quatre nenes en edat escolar (Conchita González, Mari Cruz González, Jacinta González i Mari Loli Mazón, sense relació de parentiu), van afirmar que havien presenciat aparicions de l'arcàngel sant Miquel i de la Mare de Déu. Segons elles, el primer va preparar les noies per a la posterior aparició de la Verge, que hauria tingut lloc el 2 de juliol del 1961, i es va repetir en unes dues mil aparicions que van congregar grans multituds. El missatge principal d'aquestes presumptes aparicions marianes va ser que la humanitat havia de canviar el rumb, i que havia de "ser bona", i va advertir sobre un proper "final del temps". Aquest arribaria després d'un miracle universal, amb una data que quedaria dipositada en una de les vidents.

Des de llavors el poble es va convertir en un punt de pelegrinatge per a molts creients de nombroses parts del món, especialment els Estats Units i Europa. A causa de la localització remota del llogaret i les dificultats d'accés, Garabandal manté un aspecte rural. L'altar de l'arcàngel Sant Miquel i Los Pinos són els llocs més freqüentats. També hi ha estat habitual la presència de programes de ràdio i televisió interessats en els fenòmens paranormals.

Mari Loli Mazón va morir a Massachusetts, Conchita Gonzalez viu a Nova York i Jacinta González a California. Les tres van emigrar al país on més impacte mediàtic van tenir les seves visions. Mari Cruz González, que viu a Astúries, afirma que les altres nenes quedaven "en estat meditatiu profund".