La llei d'amnistia ja està publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) des de les 7:30 hores d'aquest dimarts 11 de juny i les reaccions de l'independentisme no s'han fet esperar. El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha celebrat la publicació de la llei, tot i que, ha advertit "comença una nova batalla, que en un estat social i democràtic de dret de debò no caldria". En una publicació al seu compte d'X ha aprofitat per carregar contra l'estat espanyol, assegurant que la "seva cúpula patriotico-politico-judicial ens demostra cada dia aconseguir que apliquin la llei no serà senzill", però ha conclòs amb fermesa "així i tot, tard o d’hora, ens en sortirem". 

A l'altra cara de la moneda, i tal com era d'esperar, el Partit Popular ha mostrat la seva oposició, un cop més, a la llei d'amnistia. En una publicació a les xarxes socials han utilitzat la ironia per fer parlar sobre la nova llei "imagineu la nostra sorpresa". 

Fi d'una etapa "d'enfrontament amb Catalunya" 

Per la seva banda, el govern espanyol ha destacat que la publicació al BOE de la llei d'amnistia "ha seguit els terminis habituals de les normes després de la seva aprovació parlamentària" i que aquesta norma "ha estat una peça fonamental per al tancament d'una etapa d'enfrontament i divisió en la societat catalana". La Llei orgànica d'amnistia per a la normalització institucional, política i social a Catalunya, aprovada el passat 30 de maig per la majoria del Congrés, entra en vigor aquest dimarts després de ser sancionada pel rei i publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

"Aquesta llei ha estat una peça fonamental per al tancament d'una etapa d'enfrontament i divisió en la societat catalana. La norma ja ha demostrat la seva utilitat a l'hora d'obrir una nova etapa de trobada, diàleg i prioritats compartides que la societat catalana va consagrar en les urnes el 12 de maig i va ratificar diumenge passat", han indicat les fonts de l'executiu espanyol. 

Forcadell: "Ara comença la lluita per l'autodeterminació"

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell també ha celebrat la publicació de la llei d'amnistia. Forcadell ha destacat que la publicació de la norma és "una gran victòria fruit de la negociació, la tenacitat i la persistència. Una eina que ajudarà milers de persones a refer les seves vides i les de les seves famílies. Gaudim-la i aprofitem-la perquè ara comença la lluita per l'autodeterminació", ha reblat.