L'exministre i membre del comitè d'experts del PSOE en matèria d'economia, Jordi Sevilla, ha acusat aquesta tarda al candidat de Podemos, de dedicar-se a la política “només per ser algú”. "Hi ha polítics que volen arribar als llocs per fer alguna cosa, com Meritxell Batet, i altres que volen arribar als llocs només per ser algú, i aquest és el de la ‘coleta’" ha dit.

Sevilla també ha carregat contra el programa econòmic de la formació morada i ha desmentit la viabilitat dels 60.000 milions d'euros d'ingressos que Unidos Podemos promet aconseguir a través de la pujada d'impostos. Ha assegurat que aquesta mesura només és compatible amb “falta de sentit comú” o amb la sortida de l’euro, cosa que el partit intenta amagar.

En un acte sobre emprenedors i economia a la seu del partit, també hi ha hagut crítica pel PP. La candidata del PSC, Meritxell Batet, ha acusat Rajoy de “carregar-se  en quatre anys” el model social d'Espanya amb l’excusa de la crisi econòmica. La reforma laboral del PP ha situat els treballadors “en una situació de desigualtat", a més de "debilitar" l'estat del benestar amb les retallades socials, segons la socialista.

Minijobs i maxiexplotació

El que va ser ministre d’Administracions Públiques ha rebutjat la idea que Espanya competeixi per ser un “país barat” i ha apostat per invertir en un model productiu que basi la seva competitivitat en la creació de valor afegit i en el talent. Per això, ha marcat com a objectiu acabar amb les “minijobs i maxiexplotació” que ara mateix caracteritzen una part del mercat laboral espanyol.

Sevilla ha assegurat que, si Pedro Sánchez arriba a la Moncloa, una de les primeres mesures que prendrà serà la derogació de la reforma laboral, l’aprovació d’un pla d'emergència social per les famílies en situació de vulnerabilitat i un augment de la inversió en R+D.