L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol va ocultar en un compte d’Andorra 1,84 milions d’euros , segons un nou informe de l’Oficina Nacional d’Investigació contra el Frau (ONIF) de l’Agència Tributària que publica avui El Confidencial. Els diners van ser ingressats en efectiu a l’antiga Banca Reig, ara Ausbank, el 21 de setembre de l’any 2000.

L’informe de l’Oficina Nacional d’Investigació contra el Frau ha estat enviat al jutjat central número 5 de l’Audiència Nacional que investiga des del 2012 els Pujol. Segons el document, l’ingrés mai es va comunicar a l’Agència Tributària i el va fer el fill de l’expresident, Jordi Pujol Ferrusola.

Els inspectors de l’Agència Tributària determinen al seu informe que els diners corresponen a l’expresident i resolen que hauria d’incrementar-se la base imposable de Pujol Soley corresponent a l’any 2000. L’exercici està prescrit i els autors de l’informe sostenen que a tots els efectes haurien de considerar-se el fons com a “guanys patrimonials no justificats”.

Jordi Pujol i Soley va admetre el juliol del 2014 dos anys després que comencés la investigació de l’Audiència Nacional, que la família tenia comptes Andorra amb 3,4 milions d’euros procedents de l’herència de l’avi Florenci Pujol.