L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol es troba hospitalitzat des del dia de Sant Esteve en una clínica de Barcelona, per una pneumònia, segons han informat a El Nacional fonts del seu entorn.

Segons les mateixes fonts, Jordi Pujol no està greu i es manté estable, però seguirà hospitalitzat perquè en algun moment ha necessitat oxigen.

Pujol, que té 87 anys d'edat, havia reduït la seva activitat pública. Però va participar el 18 de desembre en una missa commemorativa de l'aniversari de boda del conseller Joaquim Forn, ara empresonat a Estremera.

Jordi Pujol també va votar a les eleccions del 21-D, en companyia de la seva esposa, Marta Ferrusola, la vigília de posar-se malalt, i va declinar fer declaracions. Va dipositar la papereta al col·legi electoral del carrer Copèrnic de Barcelona on habitualment participa en els processos electorals, molt a prop del seu domicili, a la ronda General Mitre.

L'expresident català va participar a partir del 2012 en les grans manifestacions del procés sobiranista però es va allunyar de la vida pública després que el 25 de juliol del 2014 confessés que la seva família havia tingut una deixa del seu pare, Florenci Pujol, sense declarar a la Hisenda espanyola, i posteriorment regularitzada.