El jutge de l'Audiència Nacional que investiga l'origen de la fortuna dels Pujol ha citat per a aquest divendres Jordi Pujol Ferrusola per declarar sobre una presumpta comissió que hauria cobrat el 1991 procedent de Grand Tibidabo.

El jutge José de la Mata ha citat Pujol Ferrusola per donar compte d'un informe policial sobre la troballa de diners en comptes d'Andorra que el fill gran de l'expresident de la Generalitat hauria cobrat cinc dies abans de l'operació de Grand Tibidabo per la qual l'industrial Javier de la Rosa va ser condemnat a tres anys de presó.

El magistrat investiga des de fa temps un ingrés de 8.532.409 pessetes registrat l'1 d'agost del 1991, que el jutge vincula amb la venda de la seu social del Consorci Nacional de Lísing (CNL), origen de la societat Grand Tibidabo, a la Generalitat de Catalunya uns dies abans, el 25 de juliol.

Els investigadors van detectar un xec vinculat amb aquesta venda i emès el 29 de juliol per valor de 9.365.000 pessetes, que va ser cobrat per Catalana de Mitjans i Edició SA, vinculada a Joan Anton Sànchez Carreté, assessor fiscal dels Pujol.

El jutge ja va prendre declaració a Sànchez Carreté i a l'exsecretari de la Presidència de la Generalitat Lluís Prenafeta en entendre que la diferència entre la quantitat que figurava al xec (9.365.000 pessetes) i la que finalment va arribar al compte de Pujol Ferrusola (8.532.409) "podria haver-se correspost amb pagament de comissions d'intermediació a Catalana de Mitjans i Edició".

Va connectar així aquesta suposada comissió amb la venda a la Generalitat de l'empresa origen de Grand Tibidabo per 252 milions de pessetes.

Es desmarca del Grand Tibidabo

Pujol Ferrusola s'ha desmarcat de la venda el 1991 de l'empresa Grand Tibidabo i dels presumptes pagaments que es van fer per aquesta operativa, i ha atribuït l'ingrés de 8,5 milions de pessetes (uns 51.000 euros) en un dels seus comptes a Andorra, que els investigadors vinculen amb aquesta operació, a un producte bancari que ell denomina "làmines financeres" i que li va reportar beneficis, segons han informat fonts jurídiques.