L'alcalde en funcions d'Alcarràs, Jordi Janés, ha anunciat que no recollirà l'acta de regidor i deixarà la política municipal després que la formació que liderava, Junts per Alcarràs, perdés les eleccions municipals del passat 28 de maig. Janés, que ha liderat el consistori durant els últims 8 anys, continuarà com a alcalde en funcions fins al dia de la constitució del nou Ajuntament, el pròxim dissabte 17 de juny. "Cal assumir aquesta responsabilitat i fer un pas al costat", va afirmar l'alcalde, que va admetre que preveia obtenir més suport als comicis, en què va perdre més de 300 vots i un regidor. Janés també va voler expressar "un profund agraïment a totes les alcarrassines i els alcarrassins, a la gent de Junts per Alcarràs, familiars i amics que durant aquests vuit anys de vinculació al consistori, m’han donat la confiança i m’han fet costat". 

Junts per Alcarràs, que s'ha presentat sota la coalició Compromís Municipal, ha obtingut 686 vots i 3 regidors en les eleccions del 28-M, uns resultats pitjors que el 2019, quan va aconseguir 998 vots i 4 regidors. Les eleccions al municipi les ha guanyat Sempre Alcarràs-PSC, coalició encapçalada per l'exalcalde Manel Ezquerra, que ha obtingut 1.085 vots i 5 regidors, i que aspira a governar en solitari. La segona posició ha estat per a ERC, que ha empitjorat els seus resultats, ja que ha passat de 1.173 vots a 733 i ha perdut un regidor, de manera que s'ha quedat amb 4. El consistori l'ha completat un regidor de la CUP. 

Cal recordar que fa 4 anys Junts per Alcarràs tampoc no va guanyar els comicis al municipi, ja que la força més votada va ser ERC. Tanmateix, Junts va pactar amb Sempre Alcarràs, que en aquella ocasió es va presentar en solitari i Janés i Ezquerra van arribar a un acord d'alternança a l'alcaldia. Ezquerra la va ocupar durant els primers 8 mesos de mandat i després Janés va prendre el relleu. Ara, sembla que Ezquerra es convertirà en alcalde durant un mandat sencer. Després de la sortida de Janés, el regidor de Junts Gerard Companys es convertirà en el líder de la formació a la localitat i l’acta de l'actual alcalde serà per a Agustí Camarasa. 

Junts mostra el seu suport a Janés

La notícia de la renúncia de Janés ha provocat una allau de missatges de suport i reconeixement dels membres del seu partit. El secretari general de Junts, Jordi Turull, li ha agraït "la intensa dedicació, entrega i compromís a l'ajuntament al servei dels veïns d'Alcarràs". "Per la teva manera de ser i de fer, i per la teva activa defensa de la pagesia", li ha dit. La presidenta del partit, Laura Borràs, també ha agraït la feina a l'alcalde. "Coneixem el teu compromís i quan m’ho vas fer saber vaig entendre i respectar els motius d’aquest gest. Tens una feina i una família a qui prou moments els has pres al servei del teu poble i el teu país", ha afirmat.