Jordi Évole ha estat present a l'Esperanzah!, el festival de l'economia solidària del Prat del Llobregat. Allà, ha llegit una carta de Jordi Cuixart en què felicitava als organitzadors de l'acte, però alhora el periodista s'ha pronunciat en contra dels empresonaments de polítics. Évole ha afirmat que al marge del que un pensi de l'independentisme, és absolutament injust que els presos polítics siguin a la presó.

A la carta que ha llegit Jordi Évole, Cuixart ha felicitat als organitzadors de l'Esperanzah!, que es fa al barri marginal de Sant Cosme, tot al·legant que "La manera com en deu anys heu convertit col·lectivament l'estigma en autoestima és un orgull i a l'hora un estímul". En aquest marc, Cuixart ha volgut fer una crida a la lluita contra les desigualtats: "L'única fractura social que ens divideix, i cal combatre-la, és la pobresa i l'exclusió". Cuixart ha deixat constància també que "la presó és un gran fracàs humà" i ha afirmat que la mateixa institució és un reflex del fracàs social. El president d'Òmnium acaba la carta al Esperanzah! deixant clar que "res no ens impedirà continuar treballant per la cultura, la cohesió i les llibertats". I aposta per una cultura "valenta, combativa i transgressora".

Enguany, la festa de l'economia solidària ha concentrat a músics i grups tan rellevants com Gossos, Buhos, Txarango, Koers, el Cor Safari d'Entebbe, la rapera xilena Ana Tijoux o la Balkan Paradise Orchestra. Però també hi ha hagut actuacions: el còmic Leo Bassi ha "oficiat" una missa alternativa, han actuat els clowns belgues Okidok... A més a més, hi ha hagut un espai per a debats sobre temes socials. I, en el darrer dia, no ha faltat la paella solidària.