En el segon aniversari del 20-S, Jordi Cuixart, president d'Òmnium, ha anunciat que "complirà íntegrament la condemna" que li imposi el Tribunal Suprem perquè renuncia al programa individual de tractament de la presó.

En una entrevista des de Lledoners a Catalunya Ràdio, Cuixart ha donat per fet que el condemnaran a uns 14 anys. Respecte als altres presos polítics, ha dit que "no farà mai cap retret a ningú que opti per una altra opció".

​El líder d'Òmnium també ha precisat que des d'Òmnium no es demanarà cap indult. "Amb una amnistia, l'Estat admet públicament que els fets pels quals hem estat condemnats són injustos", ha dit.

La sentència

Cuixart ha avisat que la sentència no ha de suposar cap fre i que obrirà la porta a un escenari de "lluita antifranquista"

Cuixart s'ha ofert per "consensuar i liderar la resposta civil" a la sentència que farà el Tribunal Suprem. Afegeix que des de la presó també hi hauran de donar resposta, sempre buscant una sortida democràtica, des de la lluita no-violenta i grans consensos. "Respondré com a pres polític i compliré íntegrament la condemna", ha assegurat Cuixart.

El president d'Òmnium ha concretat que la decisió del judici està clarament marcada "pels poders de l'Estat", com "la monarquia i l'Ibex35" i que "la resposta a la sentència ha de ser un fax al rei amb els noms dels pròxims empresonats, perquè ho tornarem a fer". 

La reacció a la sentència

Sobre la reacció institucional a la sentència, el líder d'Òmnium avisa que no pot ser una fotografia, perquè seria una "falta de respecte" no donar una resposta política. "El PSOE actual no és el PP ni Ciutadans, però que ningú s'enganyi: ha assumit el discurs oficial de l'Estat sense esperit crític".

Cuixart pensa que la decisió sobre el judici de l'1-O traspassa els límits jurídics i també n'ha fet responsables la monarquia i les empreses de l'Ibex35, que volen posar fi "al moviment independentista".

Eleccions 10-N

Per Cuixart no hi ha cap dubte que cal anar a votar. I ho ha enfocat com una reacció a la repressió de l'Estat. "No oblidem que el camí està marcat; l'Estat està disposat a posar fi a l'autonomia de Catalunya", ha alertat.