L'actor Joel Joan serà el número 10 de Clara Ponsatí per a les eleccions del proper 12 de maig. Joel Joan ha anunciat aquest dilluns, en declaracions a Catalunya Ràdio, el seu salt a la política, tot i que ha recordat que en alguns altres comicis ja havia tancat alguna llista independentista, un fet que és més simbòlic. L'actor català, conegut pel seu paper de David a la famosa sèrie de TV3 Plats Bruts o per la seva obra de teatre i posterior pel·lícula Escape Room, sempre ha deixat clar que és un gran defensor de l'independentisme i la llengua. “La Clara és una persona molt sensata, que sempre ha defensat el que pensava. La Clara no és una política a l’ús, i me la crec”, ha dit.

L'actor ha assegurat que en aquests comicis sí que exercirà el vot, després de no fer-ho anteriorment: "Jo vinc de l'abstencionisme, ja fa dues o tres eleccions que no voto, perquè no trobada ningú que em representés". A parer seu, hi ha un "estancament d'idees i lideratges que fa molt difícil anar a votar", però ha defensat, textualment, que Alhora no vol amagar els conflictes del país, sinó evidenciar-los. "És una situació de guerra freda, i nosaltres podem fer dues coses: o rendir-nos o plantar cara. I plantar cara també als nostres", ha afegit.

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

Alhora, el nou partit de Clara Ponsatí

Clara Ponsatí serà la cap de llista del nou partit Alhora a la circumscripció de Barcelona i el filòsof Jordi Graupera, cofundador del partit, en serà el número dos. A més de Barcelona, el partit presentarà candidatura a les altres tres circumscripcions catalanes. Així, a Tarragona, encapçalarà la llista la professora de secundària Meritxell Blay; a Girona, l’empresari Marc Cassany; mentre que a Lleida, l'encetarà el fotògraf i activista Jordi V. Pou, que ja va liderar la candidatura de Primàries a la capital del Segrià el 2019. Personalitats com Miquel de Palol, Roger Mas, Carlota Gurt, Narcís Comadira, Joan Magrané i Dolors Oller tancaran les llistes a les diferents circumscripcions.

"Som un equip i combinem generacions, experiències professionals i trajectòries polítiques", va explicar Ponsatí en un comunicat difós als mitjans aquest diumenge, en què va esgrimir que li agradaria ser el "trencagel d’una nova generació de líders per al país" que faci possible "sortir de l’atzucac on els grans partits ens han dut". "Fins que no renovem els lideratges, no apareixerà la millor versió de la nostra política", va afegir. Els dies vinents, es faran públics la resta de noms de la candidatura. Durant la conferència al Teatre Borràs del 23 d’abril es presentaran les línies mestres que vertebren el projecte polític.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!