El catedràtic de dret constitucional i antic lletrat de l'alt tribunal, Joaquín Urías, ha reaccionat amb contundència davant la posició del sector conservador del Tribunal Constitucional, que és favorable a tirar endavant la denúncia presentada per Vox que demana retirar l'escó a 29 diputats del Congrés d'ERC, JxCat, PNB, EH Bildu i Unidas Podemos arran del jurament que van fer en prendre possessió el 3 de desembre passat. Urías alerta que el "sector més fatxa" del tribunal fa temps que vol resoldre la doctrina sobre juraments i argumenta que " és el resultat de tenir un tribunal molt més conservador i menys compromès amb els drets que el de fa 20 anys".

El catedràtic avisa que tard o d'hora revisaran la doctrina de l'alt tribunal sobre juraments del 1990 que permet afegir frases amb connotació política. "Aquest país és cada dia més invivible", conclou Urías a la seva piulada.

El sector més conservador del  TC, segons ha avançat avui eldiario.es, vol obrir un debat per deixar sense escó al Congrés 29 diputats que van fer servir formes diferents per prendre possessió del càrrec durant la constitució de les Corts.