El conseller de Recerca i Universitats del Govern de la Generalitat, Joquim Nadal, creu que Junts per Catalunya ha tornat a "les essències del peix al cove sense solució de continuïtat respecte dels grans discursos". L'exalcalde de Girona i exdirigent del PSC creu que, després dels acords entre el partit de Puigdemont i el PSOE, "per fer el que fa Junts, no calia destrossar Convergència". Nadal considera que la forma de negociar de Junts i ERC ha situat la figura de Puigdemont en la primera línia de l'esfera política. Però alerta en una entrevista a 'El Cafè d'Idees' de RTVE, "això durarà el que durarà". "Segueixo pensant que adaptat a la situació actual Puigdemont segueix ancorat en el 2017", ha assegurat l'exalcalde de Girona, qui creu que l'exili li impedeix percebre la realitat de la mateixa forma que els ciutadans que poden romandre a Catalunya. 

En aquesta línia, Nadal considera que hi ha un "tancament" en l'esfera de Waterloo. "Un tancament de la direcció de l'espai de Junts singularitzada en el personatge. A vegades, la distància entre els grans discursos i el peix al cove, els torna a situar en el peix al cove", ha afirmat el conseller, que ha volgut posar l'exemple sobre el pacte entre Junts i PSOE sobre la delegació integral de les competències d'immigració a la Generalitat. "Si vens immigració i resulta que no hi ha fronteres... I resulta que ara no sabem com es concretarà...", ha reflexionat Nadal, qui ha criticat el partit de Puigdemont per "jugar amb aquest tema". "És un tema que s'ha de tractar amb totes les sensibilitats", ha subratllat.

Immigració

Nadal assegura que, a l'hora de parlar d'immigració, s'ha d'entendre que si venen a Catalunya és perquè hi troben feina. "En canvi, no van a altres llocs de la Península perquè el mercat laboral no els absorbeix", ha dit el conseller qui creu que Junts ha tornat al peix al cove, malgrat no voler-ho. 

El conseller del Govern d'Aragonès considera que Esquerra Republicana "ho està fent bé i ha negociat bé la investidura". "ERC ha aconseguit demostrar que com que té el Govern i té 7 diputats que representen el partit, fa valdre les dues coses. Sense ERC no hi hauria hagut ni indults ni amnistia", ha subratllat Joaquim Nadal, qui ha recordat que és un dirigent independent i sense carnet. 

Elogia els acords d'ERC

Nadal també ha volgut treure pit dels acords aconseguits per Esquerra Republicana, en les quals ha recordat el traspàs parcial de Rodalies, la condonació de 58.000 milions d'euros del FLA, 150 milions d'euros, més per a recerca la mateixa llei d'amnistia. "Espero que amb això Espanya reconegui que hi ha un conflicte polític", ha subratllat Nadal, qui aposta per desjudicialitzar el conflicte. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!