Durant les seves connexions des de la presó per la campanya electoral, se'n va fer un fart de repetir que el dia 15 de juny seria al ple de constitució de l'Ajuntament de Barcelona. Aquest dimecres, Joaquim Forn ha sol·licitat formalment l'autorització al Tribunal Suprem per poder-hi ser i prendre així possessió com a regidor per Junts per Catalunya. Entre d'altres, argumenta que ja els ho va permetre a Junqueras, Sànchez, Turull, Rull i Romeva fa unes setmanes per assistir a la sessió constitutiva del Congrés i el Senat. 

El cap de llista de JxCat demana també poder sortir el dia abans, el 14, per omplir la declaració de béns i activitats i complir així amb tots els tràmits que exigeix la normativa. A l'escrit que han enviat els seus advocats, s'assenyala que la pròpia Junta Electoral de Barcelona l'ha proclamat regidor electe després d'haver publicat els resultats del 26-M. Alhora, s'exposa que els tràmits previs a la presa de possessió només poden realitzar-se de manera personal i presencial que podrà realitzar-se durant tota la setmana prèvia a la constitució de l'Ajuntament. Per originar el mínim de desajustos possibles plantegen que Forn ho faci just el dia abans, el 14. També es recorda que la votació del futur alcalde o alcaldessa, el dia 15 a les 5 de la tarda, es fa a través d'una votació nominal i secreta dels regidors. 

Finalment, el document adverteix que el permís sol·licitat respon a l'objectiu de garantir les formes de participació política i exercici dels drets protegits per la Constitució. En relació a l'operativa, defensen que no s'assumeix cap risc pel fet de traslladar Forn a la constitució de l'Ajuntament i que tampoc no afectaria la celebració del judici, perquè està previst que finalitzi el 12 de juny. 

El mateix Forn ha explicat en una piulada que vol ser-hi "per exercir els meus drets polítics i de representació dels milers de ciutadans que m'han votat".