L'exconseller d'Interior Joaquim Forn ha afirmat que "l’amnistia no és el punt d’arribada, sinó el de partida". Forn ha fet aquesta declaració davant l'especulació que el PSOE s'avingui a tirar endavant una llei d'amnistia a canvi del suport de Junts a la investidura de Pedro Sánchez. En aquest sentit, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha afirmat que "és evident que l’amnistia no resol el conflicte polític que nosaltres tenim amb l’Estat". Així doncs, per al militant de Junts, amb l'amnistia no n'hi ha prou per resoldre la qüestió catalana. “L’1 d’octubre la gent no va anar a votar per a l’amnistia, sinó per a una altra cosa”, ha assenyalat.

Ara bé, sí que ha aprofitat l'avinentesa per subratllar que si s'acaba impulsant una llei d'amnistia, aquesta ha d'oferir una "solució als més de 4.000 encausats que hi ha en aquest moment". I, en referència a l'actuació de les forces de seguretat contra la ciutadania l'1 d'octubre, ha indicat que el que més l'amoïna és saber qui va donar les ordres perquè les forces de seguretat actuessin com van actuar. "M’interessa saber qui és el responsable de totes aquelles agressions a la ciutadania", ha remarcat.

Forn defensa la unitat d'acció entre ERC i Junts a Madrid en les qüestions de país

D'altra banda, Forn ha defensat que ERC i Junts negociïn de forma coordinada a Madrid sobre les qüestions de país. "Crec que en les qüestions de país seria molt recomanable la unitat d’acció", ha afirmat. Així, considera que l'independentisme tindrà més força a l'hora de negociar si suma els 7 diputats d'ERC i els 7 de Junts i no pas si cadascú actua per separat.

Sense acord a tres dies per a la constitució de la Mesa

A tres dies perquè es constitueixi la Mesa del Congrés dels Diputats, encara no hi ha acord entre Junts i el PSOE per a la constitució d'aquesta. Sobre aquesta qüestió, Forn només s'ha limitat a dir que "tres dies és molt de temps", que "s'està treballant" i que "les persones que estan fent la negociació estan fent la seva feina".

Puigdemont, sobre les negociacions: "Creix el nerviosisme i puja la subhasta"

Paral·lelament, sobre les negociacions entre Junts i el PSOE per a la investidura de Sánchez, el president a l'exili i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, ha assenyalat a través de Twitter que "encarar una negociació a través de declaracions públiques no és la nostra opció". I ho ha reblat, tot indicant que "potser per això, a mesura que s’apropen dies decisius, com aquest proper 17, creix el nerviosisme i puja la subhasta. I es disparen les especulacions".  

Finalment, ha fet una crida a la paciència, la perseverança i la perspectiva.