"Tinc un esborrany escrit sobre la veritat del 9-N, però fins que no acabi el meu procés judicial no el faré circular". L'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega ha assegurat que ha acabat un llibre sobre la consulta popular del 9-N on explica fil per randa el que va passar. Malgrat això, apunta que el procés judicial en què està immersa li impedeix publicar-lo.

Així ho assegura Ortega en una entrevista al diari La Mañana, des d'on lamenta que actualment es troba "sota la mirada dels jutges", fet que ha impedit que hagi pogut publicar el llibre sobre el 9-N aquest Sant Jordi. ​

La que va ser un dels caps visibles de la dissolta Unió Democràtica de Catalunya lamenta que ja faci més d'un any que va ser condemnada per la consulta, el que la va deixar inhabilitada políticament. "Estem sota unes institucions que estan totalment desprestigiades i que han perdut la seva reputació", apunta tot lamentant les actuacions de l'Estat. Malgrat tot, Ortega es mostra optimista: "Aquest llibre veurà la llum", sentencia.