El dirigent històric d'ERC Joan Tardà s'ha mostrat indignat amb la incapacitat del seu partit, de Junts, del PSC i de la CUP per fer un pacte alternatiu que impedís que Sílvia Orriols (Aliança Catalana) assumís l'alcaldia de Ripoll. "Que a Ripoll ERC, Junts, PSC i CUP no hagin estat capaços d’entendre’s per no permetre governar el nou feixisme i la xenofòbia fa vergonya. Molta vergonya. No ens vingueu ara amb excuses de mal pagador. Que us bombin!", ha indicat.

El ple de l'Ajuntament de Ripoll ha nomenat aquest dissabte Sílvia Orriols, que ella mateixa reconeix que és islamòfoba, com a alcaldessa en ser la cap de la llista més votada, després que no han prosperat ni la candidatura de la candidata de Junts, Manoli Vega, ni la d'ERC-PSC-CUP, la republicana Chantal Pérez. Els partits d'esquerres no han volgut votar Manoli Vega com a alcaldessa, tot i que era la segona candidata amb més suport popular després d'Orriols, i Junts tampoc no ha volgut donar suport a Chantal Pérez, perquè Vega volia un govern sense els antisistema.

Sílvia Orriols ha denunciat en la seva intervenció al ple, que l’oposició ha fet un “trist paper” i que “han fet mans i mànigues per impedir que pugui governar”. “Ens han votat perquè n’estan tips dels privilegis a una associació que feia crides a matar infidels. N’estem tips de baralles nocturnes i tràfic de drogues. Als nostres carrers ja hi ha més dones amb els cabells tapats que a l’aire”. De fet, en atenció als mitjans de comunicació ja investida, Orriols ha deixat clar que la seva "prioritat" és "clausurar" la mesquita d'on va sortir la cèl·lula gihadista del 17-A També ha interpel·lat la resta de forces independentistes, que “ja no recorden els cops de porra de l’1-O”, i els ha retret que "pactin amb el PSOE". Ha promès que Ripoll “no tindrà un govern d’extrema dreta”, sinó “responsable i valent” i ha proclamat que la capital del Ripollès és “el bressol i l’esperança de Catalunya”. Sense anar més lluny, s’ha postulat per portar Aliança Catalana al Parlament en les pròximes eleccions catalanes.

Tal com s'havia convocat des dels últims dies, una cinquantena de persones s'han concentrat de forma pacífica davant l'Ajuntament de Ripoll per a protestar sota la pancarta "Contra el racisme i la intolerància, totes som ripolleses". Dues hores abans, la plaça del consistori ja estava blindada amb tanques i agents dels Mossos d'Esquadra (incloent-hi la BRIMO) i de la Policia Local. Els manifestants han escridassat Sílvia Orriols, que quan ha sortit de l'Ajuntament s'ha passejat pels carrers del centre de la vila fins a la seu d'Aliança Catalana. També han cridat contra Manoli Vega, de Junts. En canvi, els regidors del grup d'esquerres, especialment Chantal Pérez (ERC), han estat rebuts amb aplaudiments.