Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior de la Generalitat, ha anunciat que incorporarà 70 camions de Bombers per renovar la flota del cos. Elena ha assegurat que "el cos ho necessita" i també ha recordat que han convocat una tercera promoció per a 250 efectius i en faran una altra de 250 més aquest any.

"L'any 2011, el pressupost de la conselleria, treballadors a part, era de 297 milions. Amb el conseller Espadaler va arribar a 130 milions. Va passar de 297 a 130. Això és deixar als ossos el cos de Bombers, de Mossos, d'Agents Rurals... Refer això costa temps”, ha assenyalat Elena en l'entrevista que ha concedit a Europa Press.

Sobre les polèmiques al voltant de l'incendi de Rubí (Barcelona) en què van morir tres persones, el conseller ha declarat que els camions de Bombers no van arribar tard a extingir el foc. I ha indicat que van trigar "màxim 15 minuts a arribar". I ha rebutjat donar-ne més explicacions perquè, segons ha explicat, hi ha una investigació oberta per aclarir-ne les causes.

La problemàtica dels incendis i la sequera

Pel que fa al perill que suposa la sequera i els incendis, Elena ha assegurat que són "conscients que aquest estiu serà difícil". És per això que Interior ha decidit avançar l'arribada de tots els mitjans aeris a principis de maig. Anteriorment, es feia a mitjans de juny. "Serà un estiu difícil, difícil, difícil. La sequera té una conseqüència que estem veient sobre l'ús de l'aigua, però alhora sobre el medi ambient pel risc d'incendis. La portem acumulada des de fa molts anys, la sequera, i ha afectat molt la massa forestal del país", ha comentat Elena.

El conseller també ha aprofitat l'avinentesa per enviar un missatge a la ciutadania de "molta prudència, prevenció, que en facin ús i que gaudeixin de l'espai natural però amb responsabilitat". També ha afirmat que els cossos de seguretat i emergències "íntegrament estaran involucrats per minimitzar l'impacte que puguin tenir els incendis del país". 

Finalment, davant del fracàs de la cimera contra la sequera, Elena ha fet una crida a la responsabilitat. "Si no s'és capaç, ni en aquestes circumstàncies, d'arribar a acords amb el Govern sobre coses tan òbvies com el que es va plantejar a la cimera... El grau d'electoralisme hauria de tenir un límit. Jo crec que la sequera és un límit. Si ni amb això s'abandona el partidisme... Francament... En fi", ha lamentat.