El jutge de l'Audiencia Nacional Ismael Moreno ha demanat a la Fiscalia que actuï contra el regidor de la CUP a Vic Joan Coma Roura, per no haver comparegut davant l'Audiència Nacional. El regidor havia de declarar imputat per incitació a la sedició, per haver donat suport a la declaració rupturista del Parlament durant un ple municipal.

Ara el jutge ha d'esperar que la Fiscalia li demani quina actuació vol emprendre i després donar-li tràmit. Entre les possibilitats, hi ha una detenció del regidor de la CUP per obligar-lo a comparèixer a l'Audiència Nacional.

Fonts judicials apunten que no és probable que la Fiscalia es posicioni avui mateix. El Ministeri Públic ha de fer un informe i el més probable és que no el presenti fins demà.

Joan Coma ha rebut la notificació, a la qual ha tingut accés El Nacional, passats uns minuts d'un quart de quatre de la tarda.

 

Fonts de l'Audiència Nacional han explicat a El Nacional que el jutge Ismael Moreno tenia "moltes opcions" a l'hora de decidir actuar contra Joan Coma pel fet que no hagi anat a declarar avui. Ara ha d'esperar l'informe de la Fiscalia per saber quina actuació emprendre. El Ministeri Públic pot decidir entre diverses opcions. Pot demanar que se'l torni a citar, que el detinguin i l'obliguin a comparèixer, demanar mesures cautelars, afegir agreujants a la petició de pena... Hi ha diversos recursos judicials. 

Si decideix demanar la detenció, és molt difícil que se li pugui donar curs avui, perquè s'ha de redactar l'informe, fer-lo arribar al jutge i el magistrat ordenar després la detenció a la policia.

En el cas d'arrest, pot fer una exhibició de força amb els Mossos d'Esquadra o un altre cos policial. Depenent de si vol posar entre les cordes la policia catalana. Però també pot decidir donar l'ordre de detenció d'aquí a uns dies.