La Fiscalia de Ginebra és l'encarregada de la causa que investiga els instruments i protagonistes del sistema del rei emèrit per amagar diners. Per ara hi ha tres imputats: l'empresa alemanya Corinna Larsen, l'exparella de Joan Carles I i receptora de part dels seus fons, el gestor financer al que va recórrer el monarca, Arturo Fasana, i l'advocat que treballa amb ell, Dante Canónica.

Segons apunta El Español​, Fasana va declarar l'octubre de 2018 que Joan Carles I li havia portat en un maletí a Ginebra amb 1,9 milions de dòlars en bitllets perquè els custodiés. 

L'entitat suïssa Banca Mirabaud va acceptar l'ingrés per la relació que tenia amb el gestor financer, recorda el citat mitjà. 

Arturo Fasana va començar a ser conegut quan el 2009 va ser detingut en el cas Gürtel. El jutge li va prendre declaració i el va deixar en llibertat. Fasana ha estat imputat però, precisament fa un mes, es va arxivar la causa contra ell. 

Fasana feia servir el rei emèrit com a garantia per als seus client per blindar-los de possibles investigacions. Segons va confessar Francisco Correa, líder de la trama Gürtel, Blanco Balín, també implicat en la trama, li va dir: "La importància dels clients de Fasana i d'un en concret feia impossible qualsevol problema judicial, em va dir que em quedés molt tranquil". Durant el judici de la peça principal de la trama Gürtel, celebrat fa casi 4 anys, Correa va dir sobre la identitat d'aquesta persona: "No ho diré perquè si ho faig aquesta tarda sortiré a tots els diaris".