L'exsecretari general de CC.OO. de Catalunya Joan Carles Gallego serà el número dos de la llista que els comuns presentaran a les eleccions catalanes previstes per al 14 de febrer, han explicat a Europa Press fonts de la formació.

El també catedràtic d'Economia i professor d'institut i de la Universitat Autónoma de Barcelona (UAB) acompanyarà Jéssica Albiach a la llista dels comuns, prèvia ratificació en la segona fase de primàries que se celebraran en els pròxim dies --Albiach ja va ser ratificada en la primera fase com a candidata a la Presidència de la Generalitat-.

Les mateixes fonts concreten que, davant l'actual crisi econòmica derivada de la crisi sanitària de la Covid-19, Albiach ha buscat l'experiència de Gallego en l'àmbit econòmic situant-lo als llocs de sortida en la seva cursa a la Generalitat.

Expert en economia

"El fitxatge de Gallego reforça la candidatura en el plànol econòmic, especialment rellevant amb la crisi que es deriva de la pandèmia i sent la reindustrialització i la transició ecològica dos dels grans reptes dels propers anys", han subratllat.

Gallego ja havia format part de la llista dels comuns en les passades eleccions de 2017, encara que ho havia fet als llocs simbòlics que tancaven la candidatura, i ara la formació busca donar rellevància al seu "coneixement i experiència que el converteixen en un candidat que pot sumar i reforçar un espai amb voluntat de govern".

Els comuns formen part del govern espanyol de coalició que dirigeix l'Estat i governen a la ciutat de Barcelona, des d'on, segons les mateixes fonts, busquen contribuir al canvi a Catalunya: "Aquestes noves eleccions del 14 de febrer són l'oportunitat d'empènyer per obrir aquesta nova etapa".

"Des del nostre espai polític volem combinar novetat i saviesa, dinamisme i experiència. Bevent de l'antiga i llarga tradició de lluita per conquerir una Catalunya més justa i per a les grans majories de país", han assegurat les fonts ja citades, que han defensat que el fitxatge de Gallego va en aquesta línia.

En les últimes eleccions catalanes els comuns van aconseguir 316.360 vots, un 7,46% del total de sufragis, que els van permetre ocupar vuit escons al Parlament.