La Junta Electoral Central ha acordat obligar a retirar totes les pancartes i llaços grocs d'edificis oficials de la Generalitat en considerar-los "símbols partidistes". Així ho ha expressat en un escrit després de reunir-se aquest mateix dimecres.

La novetat de l'ordre de la JEC en aquesta ocasió és que insta també al president de la Generalitat, Quim Torra, a "exercir una vigilància permanent per a què no es tornin a col·locar durant el període electoral cap d'aquest símbols partidistes".

 

Així doncs, la JEC apunta que les al·legacions presentades pel president Torra respecte d'aquesta qüestió són les mateixes que les que va presentar el passat mes de març i, per aquest motiu, l'escrit assenyala que les conclusions a les quals ha arribat la JEC són les mateixes. Segons la JEC, ens trobem davant una “reiteració en l’incompliment de l’obligació de neutralitat dels poders públics que ja es va produir en l’anterior procés electoral”.

D'aquesta manera, l'òrgan superior de l'Administració Electoral insta el president Torra a "adoptar les mesures necessàries perquè de forma immediata es retirin dels edificis públics de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i de totes les entitats vinculades o dependents banderes estelades, llaços grocs o altres amb el mateix significat, fotografies de candidats o polítics així com pancartes, cartells o qualsevol símbol partidista".

Finalment, la JEC insta el Govern a complir aquesta ordre abans del pròxim divendres 4 d'octubre a les 15h. A més, l'organisme electoral adverteix de responsabilitats administratives i també penals "si no es compleix estrictament aquesta acord de la Junta Electoral Central.