La Junta Electoral ha obligat a retirar la campanya de la Diputació de Barcelona que explicava el catàleg de serveis, que és el que recull més diners per a programes a nivell municipal, perquè considera que interferia les eleccions del 14-F.

La intervenció de la Junta Electoral ha estat a petició d'ERC i ha obligat la Diputació a retirar tota la informació que tenia sobre el catàleg de serveis a la web i les piulades de la roda de premsa que van protagonitzar la presidenta de l'organisme, Núria Marín (PSC), i la vicepresidenta segona, Carmela Fortuny (JxCAT). ERC va assegurar que s'hauria vulnerat la llei electoral amb la presentació d'un catàleg de serveis el dia abans de començar la campanya del 14-F.

El portaveu d'ERC a la Diputació, Dionís Guiteras, ha afirmat que la presentació del catàleg de serveis mostra que "JxCAT i PSC de cara en fora es discuteixen...mentrestant a la Diputació de Barcelona segueixen posant-se d’acord". "Ara, saltant-se la llei electoral per fer propaganda en campanya utilitzant la institució", ha afegit.

 

 

En el seu escrit la Junta Electoral sí que permet a la Diputació donar informació de caràcter tècnic a les entitats locals per tal que puguin fer gestions sobre el catàleg de serveis.