La Junta Electoral Central (JEC) ha multat amb 1.200 euros a TV3 per incomplir la Llei electoral amb l'emissió del documental "Un procés dins el procés" durant la campanya de les eleccions de 28 d'abril, que, segons l'organisme, transmet un "missatge legitimador de la causa separatista".

Amb aquesta resolució, la JEC ha donat la raó a Ciutadans, que va recórrer una resolució de la Junta Electoral Provincial de Barcelona que havia desestimat en un primer moment la denúncia del partit.

Per a la formació d'Albert Rivera, el documental vulnera els principis de "pluralisme polític i social, així com la igualtat, la proporcionalitat i la neutralitat informativa" en període electoral.

A més de transmetre un missatge que legitima l'independentisme, la JEC entén que el documental, emès el 9 d'abril al programa Sense ficció de TV3, ofereix "una imatge de victimització d'un sector de la societat catalana" i genera un "desequilibri" entre les diferents opcions polítiques.

L'organisme creu que amb la seva emissió es va vulnerar concretament l'article 66.1 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (Loreg) que protegeix la neutralitat informativa dels mitjans públics en període electoral.

La resolució cita diversos fragments del documental en els quals s'entrevista a familiars dels presos polítics, cosa que atorga una "eficàcia publicitària" amb capacitat per "trencar els principis de proporcionalitat i neutralitat" que hauria de seguir el mitjà públic.

La JEC insta també a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a "extremar la cura" per a no vulnerar en el futur els principis recollits a la llei electoral.