Jaume Asens, president del grup parlamentari Unides Podem al Congrés, s'ha mostrat partidari d'investigar a fons els negocis de Joan Carles I, en un moment en què l'escàndol pels regals milionaris del monarca a la seva amant Corinna tensa les relacions entre el PSOE (partidari de continuar protegint al monarca emèrit) i Podem (que proposa investigar-lo). Aquestes declaracions les va realitzar en una entrevista al programa Més324. "Cal una política de llum i taquígrafs", explica. "La democràcia s'ha de sotmetre a una política de transparència", ha afegit.

El parlamentari dels comuns ha afirmat que el regal de Joan Carles a Corinna equival al salari de 100.000 anys de feina amb el salari mínim interprofessional. "A canvi de què li va donar?", va afegir. "S'hauria de prohibir que els reis fessin negocis amb dictadures, puguin fer d'intermediaris, puguin rebre comissions" i a més a més ha demanat que els ciutadans tinguin constància d'on va a parar "cada euro que rep la monarquia".

Asens creu que l'actuació del monarca ha de ser investigada per la justícia, però que també mereix una comissió d'investigació parlamentària. "Hi ha moltes preguntes a l'aire. I la ciutadania mereix saber per a qui treballa el Rei emèrit, si per a la ciutadania que li paga el sou, un sou milionari, molt quantiós, o treballa per a la dictadura saudita o per a qualsevol altra dictadura".

Asens creu que Joan Carles I, com a rei emèrit, ja no gaudeix d'immunitat. Tot i que la immunitat afectaria als fets comesos durant el seu mandat, Asens apunta que podria haver-hi una escletxa per jutjar-lo. Malgrat tot, ha afirmat que hi ha una discussió jurídica sobre l'afer i ha assegurat que "no vol ridiculitzar la posició del Partit Socialista en aquest afer" i ha afirmat que aquest tipus de desacords són "normals" en un govern de coalició.